V četrtek, 19 12. 2024, smo tretješolci spoznavali jedi naših prednikov. Začudeni smo bili, kako so sami pridelali večino živil. Njihova prehrana je bila skromnejša kot današnja, pot živil do mize pa krajša.
Najbolj zanimivo je bilo, ko smo se lotili peke kruha. Naši kuharici, gospa Olga in gospa Alenka, sta nam pokazali, kako se zamesi kruh. Vsak je dobil del testa, ki ga je oblikoval v hlebček. Z navdušenjem smo se lotili še oblikovanja pletenic in parkeljcev. Težko smo čakali, da se je kruh spekel. Ko se je nekoliko ohladil, sta nam kuharici narezali kruh. Bil je najbolj okusen kruh na svetu! Povabili smo tudi ravnatelja naše šole, gospoda Damjana, in potrdil je, da je res okusen.
Ob koncu smo zapisali recept za kruh, da ga bomo spekli še doma.
Zahvaljujemo se kuharicam za pomoč, da je bil tehniški dan tako zanimiv in okusen.